Fiscale aangiften

Wij maken het wél leuker

Belasting betalen. Iedereen snapt dat het moet en nodig is, maar niemand die het leuk vindt. En dat ze beweren dat ze het makkelijker maken, is ook niet echt waar. Je verdiepen in het Nederlandse belastingstelsel is dus ook niet je hobby.

Wij maken het wél leuker

Belasting betalen. Iedereen snapt dat het moet en nodig is, maar niemand die het leuk vindt. En dat ze beweren dat ze het makkelijker maken, is ook niet echt waar. Je verdiepen in het Nederlandse belastingstelsel is dus ook niet je hobby.

Alle regeltjes zijn op zichzelf al complex genoeg, en dan hebben we het nog niet over de vele uitzonderingen. En hoe zit het nu precies met de aftrekposten? De kans is groot dat je dingen over het hoofd ziet en daardoor meer belasting betaalt dan strikt noodzakelijk. Daarom wil je iemand je fiscale aangiften laten doen, die precies weet hoe de vork in de steel zit. Die dankzij uitgebreide kennis, ervaring en moderne software de grenzen van de belastingwetten weet op te zoeken en waar jij de vruchten van plukt.

Bij Boersma Adviseurs richten we een soepel proces is: zodra je administratie is bijgewerkt, zorgen we ervoor dat de fiscale verplichtingen automatisch volgen. Natuurlijk vertellen we je precies welke mogelijkheden er zijn om de belastingdruk te verlagen.

Dit doen we voor je

Bij Boersma Adviseurs kun je allerlei veelvoorkomende fiscale aangiften laten doen.

1

Aangifte omzetbelasting laten doen

Als ondernemer krijg je bijna altijd te maken met omzetbelasting of btw-aangifte. De Belastingdienst verplicht je namelijk om in veel gevallen btw te heffen aan je klanten. Dit moet je vervolgens afdragen aan de Belastingdienst.

2

Aangifte inkomstenbelasting laten doen

Ieder natuurlijk persoon betaalt inkomstenbelasting over zijn inkomen. Dat inkomen kan uit allerlei bronnen komen, zoals arbeid of winst uit onderneming. Heb je een eenmanszaak of ben je vennoot in een vof, dat moet je winst of verlies uit de onderneming aangeven in de aangifte inkomstenbelasting. Dankzij verschillende aftrekposten komt het regelmatig voor dat je minder inkomstenbelasting hoeft te betalen dan je vooraf dacht.

3

Aangifte vennootschapsbelasting laten doen

Een onderneming in de vorm van een rechtspersoon, zoals een bv, nv of coöperatie, valt onder de vennootschapsbelasting. In de aangifte vennootschapsbelasting staan een verantwoording van de winst of het verlies van zo’n onderneming. Ook hier spelen aftrekposten een interessante rol.

4

Aangifte loonheffingen laten doen

Jouw werknemers moeten elk jaar een deel van hun salaris afstaan om de verzorgingsstaat te sponsoren. Om te voorkomen dat ze 1 keer per jaar ineens duizenden euro’s moeten afstaan, houd je loonheffing in op het salaris. Als het goed is, vallen de ingehouden en te betalen loonheffing tegen elkaar weg. Om dit te kunnen controleren, verwacht de Belastingdienst dat je aangifte loonheffingen doet.

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we wisselen graag eens met je van gedachten!

    Stuur een bericht

    Over ons      Diensten      Thema’s      Nieuws      Online      Vacatures      Contact